Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Nieuwe inzichten bij patiënten met lage rug- en bekkenpijn

De laatste jaren heeft het inzicht in pijnmechanismen een vlucht genomen. Diverse cursussen staan stil bij verschillen in neuroplastische en neuropatische pijn, centrale sensitisatie en de daaraan gekoppelde processen in het brein. Tevens wordt bij dergelijke cursussen uitgebreid stil gestaan bij stressoren als angst en fobie en de impact hiervan op het in stand houden van de klachten. Zeker de laatste inzichten over de betrokkenheid van het immuun stelsel en ‘low grade inflammation’  bij musculoskeletale klachten koppelen de lokale fysieke klacht aan het psychisch welbevinden.

Toch kan het de therapeut nog steeds aan handvatten ontbreken. Hoe diagnosticeer je een musculoskeletale klacht, hoe weet je dat het brein ‘overuren’ maakt, hoe weet je dat de sensorische input naar het brein niet meer klopt en ook de motorische output hapert? Als blijkt dat de klacht de pijn in het centraal systeem ‘on-going’ laat zijn, wat kun je dan als fysiotherapeut, naast informatie geven en cognitief al dan niet met exposure, gedragsmatig functioneel trainen?

Het blijkt dat een scala aan mogelijkheden op dit moment niet wordt gebruikt om het brein ‘tot rust’ te laten komen. Sensorische input op basis van tast, visus, geluid kan de therapeut meer handvatten geven om musculoskeletale klachten te behandelen.

Nieuwe inzichten bij patiënten met lage rug- en bekkenpijn

Hoe diagnosticeer je een musculoskeletale klacht, hoe weet je dat het brein ‘overuren’ maakt, hoe weet je dat de sensorische input naar het brein niet meer klopt en ook de motorische output hapert?

€ 295,00
Fris, Koffie/Thee, Warme maaltijd
Sabrine Klerx, Prof. Dr. Annelies Pool
HBO
Fysiotherapeuten
6
Kwaliteitshuis (KNGF en Keurmerk), Zonder register
Algemeen fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut, Manueeltherapeut
do 16 mei 2024
13:30
-20:30

Wil je je inschrijven voor deze cursus?

Heb je al een account, log dan eerst in. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan.

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}