Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Coach2Move

Coach2Move is een geprotocolleerde fysiotherapeutische aanpak voor thuiswonende kwetsbare ouderen (70+) met al bestaande of dreigende mobiliteitsproblemen. Het doel van Coach2Move is het verminderen van kwetsbaarheid en het verbeteren van kwaliteit van leven door duurzaam de lichamelijke activiteit, de mobiliteit en zelfredzaamheid te vergroten. Enerzijds worden aanwezige lichamelijke functionele belemmeringen om lichamelijk actief te zijn getraind, anderzijds worden motiverende technieken gebruikt om duurzaam lichamelijk actief te worden en te blijven. Middels gezamenlijke besluitvorming met de cliënt zelf en, indien nodig, met mensen uit de sociale omgeving worden inspirerende doelen gesteld die door de cliënt zelf gerealiseerd kunnen worden. Doelen waar cliënten echt voor in beweging willen komen. Tijdens het diagnostisch onderzoek en in de gezamenlijke afspraken wordt vastgelegd wat er gedaan moet worden, hoe dat kan en wie daar eventueel bij kan helpen. De aanpak is gericht op bet bevorderen van zelfmanagement en zelfredzaamheid, waarbij de sociale omgeving wordt ingezet om te ondersteunen en te faciliteren. Motivatie wordt bevorderd door motivational interviewing, shared decision-making, SMARTI doelen (waarbij de I staat voor ‘inspirerend’), monitoren door regelmatig te meten en feedback ten aanzien van de therapietrouw en de uitkomsten. Verwacht herstel bepaalt het behandelprofiel; 2-4 behandeling, 5-9 behandelingen of >9 behandelingen. Een mooi voorbeeld is het voorbeeld van patiënt Coos Campfens die graag weer met zijn koor repeteert in een basiliek waarvoor hij 28 traptreden moet beklimmen.

Ondertussen hebben meerdere studies laten zien dat deze fysiotherapeutische aanpak ouderen minder kwetsbaar maakt en ouderen lichamelijk actiever werden. Daarnaast hadden de deelnemende ouderen een hogere loopsnelheid en rapporteerden zij een betere kwaliteit van leven, óók twaalf maanden na afronding van de behandeling, iets wat in de controlegroep niet in deze mate het geval was. Een veelbelovend resultaat gekeken naar gezondheidswinst. Simultaan aan de effectstudies zijn evaluaties gedaan naar hoe de Coach2Move aanpak te optimaliseren en verder te implementeren.

Daarnaast heeft het RIVM Loketgezondleven in juni 2022 de Coach2Move aanpak erkend als effectieve leefstijlinterventie: Een groep onafhankelijke deskundigen uit praktijk en wetenschap stelden de kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit van de Coach2Move aanpak vast en gaven deze de hoogste onafhankelijke beoordeling voor effectiviteit, namelijk “Effectief: sterke aanwijzing voor effectiviteit”.

Klik hier voor de video over Coach2Move.

Coach2Move

Coach2Move is een geprotocolleerde fysiotherapeutische aanpak voor thuiswonende kwetsbare ouderen (70+) met al bestaande of dreigende mobiliteitsproblemen.

€ 595,00
Fris, Koffie/Thee, Lunch
Lieke Sweerts MSc, Matijs van den Eijnden, Michelle Fransen
HBO
Geriatrie Fysiotherapeuten
18
Kwaliteitshuis (KNGF en Keurmerk)
Algemeen fysiotherapeut, Geriatrie Fysiotherapeut
vr 5 april 2024
10:00
-17:00
vr 19 april 2024
10:00
-17:00

Wil je je inschrijven voor deze cursus?

Heb je al een account, log dan eerst in. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan.

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}