Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Webinar De rol van ziekte percepties bij mensen met aanhoudende nekpijn

In de fysiotherapeutische praktijk ontmoeten we dagelijks mensen met pijn. Gedachten, gevoelens en overtuigingen van mensen over hun pijn, en de mate van controle die mensen ervaren over hun pijn, zijn van invloed op het welbevinden en op de wijze waarop mensen met hun pijn om gaan. Deze gedachten en gevoelens kunnen helpend zijn en herstel ondersteunen, maar kunnen een gunstig beloop soms ook in de weg staan en bijdragen aan gevoelens van hopeloosheid, frustratie, angst, passieve coping en/ of het vermijden van activiteiten. Eerder onderzoek bij mensen met musculoskeletale pijn laat zien dat zogenoemde ziektepercepties beïnvloed worden door hun eerdere ervaringen met pijn en de informatie die zij hebben ontvangen van hulpverleners. We weten tevens dat deze ziektepercepties beïnvloedbaar zijn.

Het is voor fysiotherapeuten belangrijk om aandacht te hebben voor eventuele herstel belemmerende ziektepercepties, en een bijdrage te leveren aan het op een reële manier begrijpen van pijn vanuit een biopsychosociaal perspectief. Op deze manier kan een bijdrage worden geleverd aan het (her)krijgen van controle over de pijn die mensen ervaren en daarmee aan het voorkomen van recidief of chroniciteit.

Er is echter nog weinig bekend over de gedachten, overtuigingen en emoties van mensen met a-specifieke aanhoudende nekpijn. Omdat dit een grote groep is, die regelmatig een arts of (fysio)therapeut opzoekt, is het belangrijk de ziektepercepties bij mensen met nekpijn in hun verhalen te (her)kennen en te begrijpen op welke manieren deze overtuigingen tot stand zijn gekomen. Deze inzichten kunnen fysiotherapeuten gebruiken om in hun behandeling aan te sluiten bij de ideeën en verwachtingen die mensen met nekpijn zèlf hebben, en zo te komen tot een op maat gesneden, persoonsgerichte interventie.

Zorg om Pijn
Om deze kennis te delen met fysiotherapeuten hebben Fysiolearning en Dr. Lennard Voogt (lector Complexe Pijn Hogeschool Rotterdam/Vrije Universiteit Brussel) de handen ineengeslagen en besloten om webinars te organiseren waarin innovatieve ontwikkelingen uit de wereld van zowel het onderzoek naar pijn als de klinische praktijk worden besproken en bediscussieerd. Doel van deze webinars is om nieuwe kennis snel beschikbaar te maken voor het werkveld en fysiotherapeuten in staat te stellen om op een leuke en aantrekkelijk manier ‘up-to-date’ te zijn en te blijven. Klik  hier voor eerder gehouden webinars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webinar De rol van ziekte percepties bij mensen met aanhoudende nekpijn

In dit interactieve webinar wordt ingegaan op de rol van het beïnvloeden van ziektepercepties in het totale effect van de fysiotherapeutische behandeling bij mensen met aanhoudende nekpijn.

€ 15,00
Maaike Kragting
Prof. Dr. Lennard Voogt
HBO
Fysiotherapeuten
1
Kwaliteitshuis (KNGF en Keurmerk), Zonder register
Algemeen fysiotherapeut
wo 11 september 2024
19:30
-20:30

Wil je je inschrijven voor deze cursus?

Heb je al een account, log dan eerst in. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan.

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}