Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.
vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.
In de afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor het onderwerp pijn en is ons inzicht in de complexiteit van pijn sterk toegenomen en zijn er ook nieuwe vormen van diagnostiek en behandeling van mensen met pijn ontwikkeld. Het onderzoek naar zowel de complexe onderliggende mechanismen van pijn en de klinische implicaties hiervan voor de dagelijkse (fysiotherapeutische) praktijk gaat steeds verder en levert voortdurend nieuwe kennis op. Dit heeft belangrijke consequenties voor de fysiotherapeutische praktijk.
Zorg om Pijn
Om deze kennis te delen met fysiotherapeuten hebben Fysiolearning en Dr. Lennard Voogt (lector Complexe Pijn Hogeschool Rotterdam/Vrije Universiteit Brussel) de handen ineengeslagen en besloten om webinars te organiseren waarin innovatieve ontwikkelingen uit de wereld van zowel het onderzoek naar pijn als de klinische praktijk worden besproken en bediscussieerd. Doel van deze webinars is om nieuwe kennis snel beschikbaar te maken voor het werkveld en fysiotherapeuten in staat te stellen om op een leuke en aantrekkelijk manier ‘up-to-date’ te zijn en te blijven. Klik hier voor eerder gehouden webinars.
Chronische pijn heeft een gigantische persoonlijke en socio-ecenomische impact op patiënt en maatschappij. Leefstijlfactoren zoals fysieke (in)activiteit, sedentair gedrag, veel stress, ongezonde voeding, slecht slapen, roken, alcoholgebruik en psychosociale factoren zijn voorname onderhoudende factoren voor aanhoudende pijn. Dit is van toepassing op heel uiteenlopende vormen van aanhoudende pijn, zoals aspecifieke chronische pijn, reumatische pijn, pijn bij en na kanker, post-chirurgische pijn, maar ook bij alle leeftijdscategorieën (van jong tot oud). Echter, de actuele behandelprogramma’s voor aanhoudende pijn maken onvoldoende gebruik van deze inzichten, of richten zich op slechts één van deze leefstijlfactoren.
Dit is een opportuniteit om clinici op te leiden in het integraal (biopsychosociaal) kijken en herkennen van alle relevante leefstijlfactoren en de individueel aangepaste behandeling op deze factoren af te stemmen. Zulk een multimodale leefstijl benadering voor aanhoudende pijn impliceert dat clinici gedragsveranderingstechnieken inzetten om de patiënt te motiveren zijn/haar leefstijl te verbeteren. Ook vergt dergelijke multimodale leefstijlbenadering aandacht voor het goed balanceren van de aanpak van verschillende leefstijlfactoren, ondermeer om de patiënt niet te overladen. Tijdens dit webinar integreert Prof. dr. Jo Nijs recente onderzoeksbevindingen die de clinicus hierin handvaten verleent.
Doelstellingen
Studiebelasting
1 aanwezigheidsuur
Didactische werkwijze
College + vragen via Q & A
Studiemateriaal
PowerPoint presentatie
Leefstijlfactoren zoals fysieke (in)activiteit, sedentair gedrag, veel stress, ongezonde voeding, slecht slapen, roken, alcoholgebruik en psychosociale factoren zijn voorname onderhoudende factoren voor aanhoudende pijn. Tijdens dit webinar integreert Prof. Dr. Jo Nijs recente onderzoeksbevindingen die de clinicus hierin handvaten verleent.
Wil je je inschrijven voor deze cursus?
Heb je al een account, log dan eerst in. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan.
Hét platform voor scholing voor fysiotherapeuten om
zich te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven
van de laatste ontwikkelingen.
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie en ons nieuwste aanbod cursussen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we informeren je wekelijks!
Geheel verzorgde cursussen met gerenommeerde docenten.
Laat je kort en bondig informeren in jouw eigen omgeving over diverse thema’s.
Een volledig verzorgde cursus op jouw praktijk of instelling voor 15 tot ca. 20 personen.
Wil je op de hoogte gehouden worden van ons aanbod en van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we informeren je wekelijks.