Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Veel belangstelling voor het webinar over het dag- en nachtritme!

Veel belangstelling voor het webinar over het dag- en nachtritme!

Op donderdag 8 december hebben we samen met Len de Nys een webinar aangeboden als thema: Het dag-nachtritme in de fysiotherapiepraktijk: (beweeg-)signalen sturen naar onze klokken.

Len de Nys heeft het gehad over hoe we ons dag-nacht ritme, de timing van licht, inname van voedsel en beweging kunnen gebruiken om onze gezondheid te verbeteren. Externe factoren die onze biologische klok reguleren worden ‘Zeitgebers’ genoemd. De bekendste Zeitgeber is zonlicht, maar ook voeding en beweging zijn Zeitgebers.  Deze factoren beïnvloeden je slaapkwaliteit, je mentale toestand, gewichtsregulering, hormoonbalans, focus, sportprestaties, enzovoort. Stuk voor stuk hebben ze een sterk effect op onze biologische klok en daarmee  op onze gezondheid.

Dit thema mocht op veel belangstelling rekenen want circa 340 deelnemers hebben het webinar gevolgd en daarmee is het een van onze best bezochte webinars van de afgelopen jaren. Een aantal collega’s hebben na afloop de moeite genomen om het evaluatieformulier in te vullen. Enkelen gaven aan dat het Vlaams soms wat lastig te volgen was, maar ook dat het heel verfrissends was om eens anders tegen de mens en zijn functioneren aan te kijken.

Hieronder kun je het webinar nog eens op je gemak (terug)kijken.