Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Nieuws over het STAP-budget

Nieuws over het STAP-budget

Het is je vast niet ontgaan. Vele scholingsaanbieders adverteren met het STAP-budget. Dit is een nieuwe regeling die sinds januari 2022 van kracht is en bedoeld is voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is in de plaats gekomen van de  mogelijkheid om scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting, maar er gelden wel andere voorwaarden voor het STAP-budget dan voor de fiscale aftrek.

Als organisatie hebben we ons afgelopen jaar niet aangemeld voor het STAP budget omdat er nogal wat haken en ogen aan de regeling vast zitten en niet alles even duidelijk is. Bovendien geldt een op=op principe per tijdvak, dus vooraf weet je niet zeker of je het bedrag als cursist ook daadwerkelijk krijgt toegekend.

Op 12 december jl. hebben de ministers de kamer opnieuw geïnformeerd en besloten om het eerste tijdvak in 2023 over te slaan. De reden hiervoor is dat veel opleiders oneigenlijk gebruik maken van de regeling en dit eerst uitgezocht moet worden. De regeling is namelijk niet bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn en het budget willen gebruiken voor bij- en nascholing.
Omdat ons aanbod nadrukkelijk valt onder bij- en nascholing voor zorgverleners zullen wij ook in 2023 geen cursussen aanbieden die voor het STAP budget in aanmerking komen.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@fysiolearning.nl of 010-3060159

Team Fysiolearning