Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Dr. Ben van Cranenburgh

Dr. Ben van Cranenburgh

Ben van Cranenburgh is neurowetenschapper. Hij studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkte daarna vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker, o.a. bij het Nederlands Centraal Instituut voor Hersenonderzoek (neurofysiologie-onderzoek) en bij het Revalidatie Centrum Amsterdam (klinisch onderzoek bij CVA-patiënten). In 1987 was hij een van de oprichters van het Instituut voor toegepaste neurowetenschappen (stichting ITON, Haarlem).

Ben houdt zich intensief bezig met het overbruggen van de (te grote) kloof tussen wetenschap en praktijk, op het gebied van neurorevalidatie, sport, onderwijs en muziek. Van zijn hand verscheen o.a. de zesdelige boekenreeks “Toegepaste Neurowetenschappen” (uitgegeven bij Bohn/Stafleu/Van Loghum te Houten).

Ben is ook musicus. Speelt klarinet, piano en altviool in diverse ensembles. Hij was solist bij het studentenorkest en was een van de pioniers van het Asko-ensemble (voor hedendaagse muziek). In het boekje “Muziek en brein” combineert Ben zijn inzichten in de neurowetenschappen met zijn ervaringen in het actief musiceren.

Cursussen van deze docent

Niets gevonden

Wat wil je doen?