Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

Fysiotherapie of Anti-Inflammatoire Medicatie

Het zijn bijzonder boeiende tijden voor de wetenschap, gezondheidszorg en de fysiotherapie in het bijzonder. Immers, terwijl de geneeskunde steeds meer inzet op het gericht behandelen van het afweersysteem (bijvoorbeeld de sterk in opkomst zijnde immuuntherapie voor tal van vormen van kanker) kan ook de fysiotherapie niet achterblijven om actuele psychoneuroimmunologische inzichten te integreren in het klinisch handelen. Groeiend wetenschappelijk bewijs duidt op de invloed van lichaamsbeweging, gezonde voeding, slaap en stress op verschillende facetten van het afweersysteem. Een gezonde leefstijl is een noodzakelijke voorwaarde om ons afweersysteem optimaal te laten functioneren, en te voorkomen dat we laaggradige inflammatie ontwikkelen. Dergelijke laaggradige inflammatie is immers een asymptomatisch proces dat vaak de voorbode is voor het ontwikkelen van allerlei lichamelijke klachten (pijn, vermoeidheid) en ziektebeelden (vb. auto-immuunaandoeningen, kanker, cardiovasculaire pathologie, reumatische, metabole, neurologische en geriatrische aandoeningen etc.). Ook werkt laaggradige inflammatie sterk onderhoudend voor al deze klachten en ziektebeelden.

De nieuwe inzichten vanuit de psychoneuroimmunologie creëren een vernieuwende kijk op ons vakgebied, en laten ons toe te denken vanuit een ‘fysiotherapie als immuuntherapie’ standpunt.  Daarbij komen hoofdzakelijk oefentherapie, stressmanagement, slaapmanagement en voeding als ‘immuuntherapie’ in de aandacht.

Fysiotherapie of Anti-Inflammatoire Medicatie

Leefstijl interventies als Immuuntherapie

Steeds meer cliënten zullen benaderd worden met ‘Leefstijl coaching’ als geïntegreerd element van de fysiotherapeutische behandeling.

€ 475,00
Fris, Koffie/Thee, Warme maaltijd
Jolien Hendrix, Drs. Arturo Quiroz Marnef, Prof. Dr. Anneleen Malfliet, Prof. Dr. Jo Nijs
HBO
Fysiotherapeuten
Algemeen Fysiotherapeut, Geen register, Keurmerk, Vrij deel
ma 9 oktober 2023
14:00
-21:00
di 10 oktober 2023
14:00
-21:00

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}