Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

Leerlijn perifere neuropathiëen

Fysio Learning heeft een samenhangend programma ontwikkeld rondom perifere neuropathieën. Dit programma bestaat uit een combinatie van online colleges en interactieve praktijkdagen. Je kunt je apart inschrijven voor de cursussen maar kunt ook de leerlijn volledig volgen. De leerlijn Perifere Neuropathieën wordt onderverdeeld in het  bovenste quadrant en het onderste quadrant.

Binnen het bovenste quadrant kan gekozen worden voor:
– Neuropathieën van het Bovenste Quadrant
– Webinar Carpaal tunnel syndroom

Binnen het onderste quadrant kan gekozen worden voor de volgende praktijkdagen:
– Piriformis of Pelvic Outlet syndrome?
– Lumbo-sacrale radiculaire syndromen
– Webinar Tarsaal tunnel syndroom

Cursussen leerlijn Perifere Neuropathiëen

Deze cursus bestaat uit een aantal voorbereidende online colleges gecombineerd met twee praktijkdagen met casuistiek.

 495,00
19 april 2023
aantal dagen: 2
Maassluis
Prof. Roel de Ridder, Kristof de Corte
Het carpaal tunnel syndroom is een vaak voorkomend perifeer neurogeen entrapment in het bovenste quadrant. Hierdoor worden we als therapeut vaak geconfronteerd met vragen hieromtrent van onze patiënten.
 30,00
11 mei 2023
aantal dagen: 1
Online@home
Kristof de Corte

Deze cursus bestaat uit een praktijkdag over Lumbo-sarcrale radiculaire syndromen en een dag over het Piriformis en Pelvic outlet syndrome.

 525,00
28 juni 2023
aantal dagen: 2
Maassluis
Kristof de Corte, Levi Decrock

Deze cursus bestaat uit een praktijkdag over Lumbo-sarcrale radiculaire syndromen en een dag over het Piriformis en Pelvic outlet syndrome.

 525,00
22 november 2023
aantal dagen: 2
Oud Gastel
Levi Decrock, Kristof de Corte

Docenten

Kristof de Corte specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de UGent. Hij  verzorgt hier al vele jaren cursussen rond het thema neuropathische pijn en radiculair syndroom. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig kinesitherapeut in een eigen praktijk in Halle (Kempen) en Kristof is sinds 2004 is als docent  betrokken bij de postgraduaatsopleiding Musculoskeletale kinesitherapie van de UGent. 

Levi Decrock heeft zijn master behaald aan de REVAKI Gent, met de optie Musculoskeletale Kinesitherapie en heeft tevens het Postgraduaat Musculoskeletale Kinesitherapie gevolgd. Hij werkt als zelfstandige kinesitherapeut in zijn groepspraktijk te Zingem en is verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent als docent en praktijkassistent postgraduaat Manuele Therapie en als stagementor voor de basisopleiding. 

Prof. Roel De Ridder studeerde in 2005 af als Master in de Sport- en Manuele kinesitherapie en in 2006  als Manueel Therapeut aan de UGent. Na enkele jaren als therapeut in een privépraktijk is hij sinds 2009 werkzaam aan de opleiding  Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waar hij momenteel verbonden is als gastprofessor.

Het onderwerp van zijn onderzoek/onderwijs is voornamelijk gericht op biomechanica en musculoskeletale revalidatie. Daarnaast geeft hij ook les aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie aan de UGent binnen het onderdeel neurologie.