Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Leerlijn perifere neuropathiëen

Fysio Learning heeft een samenhangend programma ontwikkeld rondom perifere neuropathieën. Dit programma bestaat uit een combinatie van online colleges en interactieve praktijkdagen. Je kunt je apart inschrijven voor de cursussen maar kunt ook de leerlijn volledig volgen. De leerlijn Perifere Neuropathieën wordt onderverdeeld in het  bovenste quadrant en het onderste quadrant.

Binnen het bovenste quadrant kan gekozen worden voor:
– Neuropathieën van het Bovenste Quadrant
– Webinar Carpaal tunnel syndroom

Binnen het onderste quadrant kan gekozen worden voor de volgende praktijkdagen:
– Piriformis of Pelvic Outlet syndrome?
– Lumbo-sacrale radiculaire syndromen
– Webinar Tarsaal tunnel syndroom

Cursussen leerlijn Perifere Neuropathiëen

De pathologie van Tarsaal Tunnel Syndroom wordt niet altijd even goed herkend en hoort bij de differentiaaldiagnostiek van plantaire hielpijn.
 25,00
Prof. Roel de Ridder
Het carpaal tunnel syndroom is een vaak voorkomend perifeer neurogeen entrapment in het bovenste quadrant. Hierdoor worden we als therapeut vaak geconfronteerd met vragen hieromtrent van onze patiënten.
 25,00
Kristof de Corte
Herkennen we dit syndroom voldoende in de dagelijkse praktijk en is de term Piriformis syndroom nog wel up to date?
 295,00
23 mei 2024
aantal dagen: 1
Maassluis
Levi Decrock
Herkennen we dit syndroom voldoende in de dagelijkse praktijk en is de term Piriformis syndroom nog wel up to date?
 295,00
7 november 2024
aantal dagen: 1
Maassluis
Levi Decrock

Docenten

Kristof de Corte specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de UGent. Hij  verzorgt hier al vele jaren cursussen rond het thema neuropathische pijn en radiculair syndroom. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig kinesitherapeut in een eigen praktijk in Halle (Kempen) en Kristof is sinds 2004 is als docent  betrokken bij de postgraduaatsopleiding Musculoskeletale kinesitherapie van de UGent. 

Levi Decrock heeft zijn master behaald aan de REVAKI Gent, met de optie Musculoskeletale Kinesitherapie en heeft tevens het Postgraduaat Musculoskeletale Kinesitherapie gevolgd. Hij werkt als zelfstandige kinesitherapeut in zijn groepspraktijk te Zingem en is verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent als docent en praktijkassistent postgraduaat Manuele Therapie en als stagementor voor de basisopleiding. 

Prof. Roel De Ridder studeerde in 2005 af als Master in de Sport- en Manuele kinesitherapie en in 2006  als Manueel Therapeut aan de UGent. Na enkele jaren als therapeut in een privépraktijk is hij sinds 2009 werkzaam aan de opleiding  Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waar hij momenteel verbonden is als gastprofessor.

Het onderwerp van zijn onderzoek/onderwijs is voornamelijk gericht op biomechanica en musculoskeletale revalidatie. Daarnaast geeft hij ook les aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie aan de UGent binnen het onderdeel neurologie.