Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

Muziek en het brein

De invloed van muziek is opmerkelijk. Mensen gaan uit hun dak op popconcerten, verstijfde Parkinson-patiënten maken ineens danspasjes, kinderen beginnen te springen. Muziek bereikt vele uithoeken van het brein. Beeldvormend onderzoek na de jaren 90 heeft dit duidelijk in kaart gebracht. Bij actief muziek maken (zingen, muziekinstrument) ontstaan nieuwe koppelingen tussen sensoriek en motoriek, zgn. audio-motor-koppelingen. Ieder muziekinstrument verwerft zo zijn signatuur in het brein: specifieke knooppunten en verbindingen binnen neurale muzieknetwerken. Deze unieke koppelingen kunnen worden gebruikt in de neurorevalidatie: kinderen met neurale ontwikkelingsstoornissen, katatone patiënten, CVA-patiënten en mensen met Parkinson, dementie en afasie.
De fysiotherapeut (en ook andere therapeuten) kunnen gebruik maken van de krachtige invloed van muziek: ritmische auditieve stimulatie (RAS), dansen, bespelen van muziekinstrument. Ook nieuwe inzichten in muzikantenkramp (focale dystonie) kunnen voor de fysiotherapeut nuttig zijn.

Muziek en het brein

Lezing over de kracht van muziek en mogelijke toepassingen in de praktijk

Een inspirerende lezing over de kracht van muziek en mogelijke toepassingen in de fysiotherapie praktijk

€ 32,50
Koffie/Thee
Dr. Ben van Cranenburgh
HBO
Fysiotherapeuten
2
Algemeen Fysiotherapeut, Geen register, Keurmerk, Vrij deel
do 30 maart 2023
19:15
-21:45

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}