Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

Musculoskeletal Clinical Translation Framework bij aspecifieke nekpijn

Aanhoudende nekpijn wordt in de meeste gevallen niet gekenmerkt door schade in weefsels, maar blijkt naast leefstijl- en fysieke factoren (uit conditie raken, functiestoornissen van de CWK), samen te hangen met psychologische factoren als cognities, angst, stress, beweeggedrag en passieve coping. Nekpijn is daarmee een complex probleem waarin zowel biomedische, psychologische als sociale factoren een rol spelen.

Aan fysiotherapeuten wordt dagelijks gevraagd om het complexe samenspel van biopsychosociale factoren bij mensen met nekpijn te analyseren en te beïnvloeden. Het is een uitdaging om de relevante factoren te identificeren, de samenhang tussen de verschillende factoren te wegen, een prioritering aan te brengen in de behandeling en verschillende factoren te integreren in de behandeling. In dit proces wordt de fysiotherapeuten geacht de huidige evidence te wegen in het licht van de betreffende individuele client en op basis van het ‘best-case’ scenario besluiten te nemen.

Het zogenaamde ‘Musculoskeletal Clinical Translation Framework’ is ontwikkeld om fysiotherapeuten te ondersteunen bij het toepassen van een biopsychosociale benadering van mensen met klachten over pijn en bewegend functioneren. Het Framework biedt structuur en is een hulpmiddel om het gat te dichten tussen ‘weten’ (de evidence) en ‘doen’ (de dagelijkse praktijk).

Musculoskeletal Clinical Translation Framework bij aspecifieke nekpijn

In deze cursus leer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de sportpsychologie.

€ 475,00
Fris, Koffie/Thee, Warme maaltijd
Maaike Kragting, Dr. Maarten Schmitt
HBO
Fysiotherapeuten, Manueeltherapeuten
18
Algemeen Fysiotherapeut, Geen register, Keurmerk, Manueeltherapeut, Vrij deel
ma 26 juni 2023
14:00
-21:00
di 27 juni 2023
14:00
-21:00

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}