Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus op een locatie is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

vanmiddag (5 juni) van 13:00 tot ongeveer 14:00 uur zal de website niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud.

Muscle synergie training bij recidiverende lage rug- en heupklachten

Rugpijn is meer dan een vervelende stoorzender. Pijn verstoord de ‘samenwerking’ tussen de verschillende spieren in ons lichaam. Wanneer wij bewegen, sturen onze hersenen signalen om specifieke spieren in een specifieke volgorde te activeren om een gecoördineerde beweging te produceren. Deze patronen van spieractiviteit worden spiersynergieën genoemd. Inzicht in spiersynergieën is belangrijk voor het ontwikkelen van effectieve revalidatiestrategieën voor mensen met bewegingsstoornissen. Door de specifieke spiersynergieën te identificeren die verstoord zijn bij een bepaalde bewegingsstoornis, kunnen therapeuten en onderzoekers gerichte interventies ontwikkelen om normale bewegingspatronen te helpen herstellen.

Binnen een spiersynergie heeft iedere spier een specifieke taak, gekoppeld aan een specifieke actie. Uit de literatuur blijkt dat bij aanhoudende pijn de rol van spieren binnen een synergie veranderen. Er ontstaat dominantie of juist inhibitie van bepaalde spiergroepen. Deze veranderde samenwerking binnen een synergie kan het chronische of recidiverende karakter van lage rug en heupklachten verklaren.

Muscle synergie training bij recidiverende lage rug- en heupklachten

De Kinetic Control aanpak

In deze cursus leer je om met spiertesten volgens de Kinetic Control methode te onderzoeken of er sprake is van een verstoorde samenwerking binnen de synergie

€ 475,00
Fris, Koffie/Thee, Warme maaltijd
Jeannette Hoftijzer
HBO
Fysiotherapeuten, Sportfysiotherapeuten
14
Kwaliteitshuis (KNGF en Keurmerk), Zonder register
Algemeen Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut
di 12 december 2023
13:30
-20:30
wo 13 december 2023
13:30
-20:30

Wil je je inschrijven voor deze cursus?

Heb je al een account, log dan eerst in. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan.

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}