Als je met 3 of meer collega’s tegelijkertijd aanmeldt voor dezelfde cursus is er groepskorting mogelijk! Neem dan contact met ons op.

Neuropathieen van het onderste quadrant

Een van de essentiële stappen in het diagnostisch en therapeutisch proces bij cliënten met bil- en beenpijn is het vaststellen van eventuele betrokkenheid van de zenuwweefsel (radiculair of perifeer). Dit is vaak een complex proces en vraagt om gedegen kennis en skills van de fysiotherapeut.

Binnen deze cursus worden online kennisclips ter voorbereiding gecombineerd met praktijkdagen die vooral interactief ingevuld worden met klinisch redeneren, onderzoek en therapie naar aanleiding van (deels eigen) casuïstiek. Zo ontstaat een mooie combinatie van online leren en praktijkgerichte dagen op locatie!

Het online onderwijs bestaat uit twee opgenomen colleges en voorbereidende casuïstiek, die u in uw eigen tijd kunt bekijken. De colleges worden drie weken voor de eerste cursusdag ter beschikking gesteld en behandelt het volgende onderwerpen:

Basisles Perifeer Neurogene Entrapment

Deze basisles (1,5 uur) bevat de volgende onderdelen:

  • Pijnmechanismen
  • Pathofysiologie van zenuwletsels
  • Onderzoek van zenuwletsels
  • Neurodynamica
  • Klinische patronen
  • Management van perifeer neurogen entrapments.

Tijdens het volgen van dit online college moeten er tussendoor een aantal toets vragen worden beantwoord.

Voor meer informatie over de basisles Perifeer Neurogene Entrapment klik hier.

Naast de basisles Perifeer Neurogene Entrapment moet ter voorbereiding op de praktijkdag Lumbo-sacrale radiculaire syndromen een ook een online college worden bekeken. Door kennis op deze wijze online te delen wordt het mogelijk om de praktijkdag ook echt interactief en casusgericht in te richten. Een goede voorbereiding door middel van de online colleges is dan ook essentieel. De praktijkdag met casuïstiek is op woensdag 28 juni 2023

Het Piriformis syndroom is sterk onder gediagnosticeerd. Herkennen we dit syndroom voldoende in de dagelijkse praktijk en is de term Piriformis syndroom nog wel up to date of valt dit syndroom meer onder het Pelvic Outlet Syndrome samen met andere ‘perifere entrapment’ pathologie in deze regio?

Tijdens de cursusdag Piriformis of Pelvic outlet syndrome? op donderdag 29 juni 2023 wordt door middel van een uitgebreide update stil gestaan bij deze vragen en leert u vanuit de hedendaagse differentiaal diagnostiek een evidence-based behandelplan op te stellen en uit te voeren. Dit doen we middels een gedetailleerd en kritisch onderzoek van de wetenschappelijke literatuur in combinatie met de nodige klinische expertise.

Heb je de cursus ‘Het piriformis of pelvic outlet syndrome’ al gevolgd en wil je je alleen voor de praktijkdag ‘Lumbale neuropathieën‘ inschrijven of heb je de praktijkdag ‘Lumbale neuropathieën’ al gevolgd en wil je je alleen inschrijven voor de cursus ‘Het piriformis of Pelvic outlet syndrome’? Stuur dan een mail naar info@fysiolearning.nl. Wij maken dan je inschrijving in orde. De cursusprijs wordt dan vanzelfsprekend aangepast.

Neuropathieen van het onderste quadrant

Deze cursus bestaat uit een praktijkdag over Lumbo-sarcrale radiculaire syndromen en een dag over het Piriformis en Pelvic outlet syndrome.

€ 525,00
Fris, Koffie/Thee, Warme maaltijd
Kristof de Corte, Levi Decrock
HBO
Fysiotherapeuten, Manueeltherapeuten
14
Algemeen Fysiotherapeut, Bekken­fysiotherapeut, Geen register, Keurmerk, Manueeltherapeut, Vrij deel
wo 28 juni 2023
13:00
-21:30
do 29 juni 2023
13:30
-20:30

Reviews

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}